Care e pozitia BVB cu privire la clarificarea statutului Rasdaq, o piata de 9 miliarde lei

Data publicarii: 21-01-2013 | Bursa

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) sustine promovarea pietei Rasdaq, de pe care in ultimii sapte ani au venit 22 de companii pe piata reglementata administrata de BVB, dar spune ca legiuitorului ii revine misiunea clarificarii statului pietei Rasdaq.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in calitate de operator de piata si de sistem, administreaza patru segmente de piata - doua piete reglementate, la vedere si la termen, piata Rasdaq, precum si un sistem alternativ de tranzactionare.

Ulterior intrarii in vigoare a Legii 297/2004 privind piata de capital, BVB a intreprins demersuri transparente in scopul clarificarii statutului Pietei Rasdaq care au vizat valorificarea potentialului acestui segment de piata.

"Promovarea companiilor pe piata reglementata administrata de BVB reprezinta o constanta in strategia BVB, tarifele aferente procesarii documentatiei si admiterii la tranzactionare fiind suspendate in ultimii ani, si, mai recent, fiind implementata si o politica de bonificare a intermediarilor implicati. Astfel, in perioada 2005 - 2012, piata reglementata s-a extins cu 22 de companii provenind de pe Piata Rasdaq”, arata operatorul de piata.

Reprezentantii BVB spun ca operatorul va continua sa incurajeze si sa sustina eforturile companiilor listate pe Piata Rasdaq si ale intermediarilor care le sprijina pentru a promova pe piata reglementata. Totodata, BVB acorda o atentie deosebita companiilor de pe sistemul alternativ de tranzactionare, care pot beneficia in egala masura de prezenta pe piata bursiera si care pot oferi diversificarea oportunitatilor investitionale pentru participantii la piata de capital.

"Incadrarea Pietei Rasdaq intr-unul din tipurile de piata prevazute de legislatia romaneasca si de directivele europene reprezinta o prioritate atat pentru BVB, cat si pentru Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Cele doua institutii colaboreaza strans pentru a satisface asteptarile participantilor la piata de capital”, spun reprezentantii BVB. 

Integral in Capital.ro