Santander ar putea oferi 3,2 mld dolari pentru divizia NAB din Marea Britanie

Data publicarii: 21-01-2013 | Finante-Banci

Santander, cel mai mare grup bancar din zona euro, ar putea face o oferta de 2 miliarde de lire sterline (3,2 miliarde de dolari) pentru divizia din Marea Britanie a National Australia Bank (NAB), pentru a-si accelera expansiunea in Regatul Unit, a anuntat publicatia britanica 'Sunday Times' citand surse anonime.

Directorii Santander din Madrid si Londra incearca sa ajunga la o intelegere cu banca din Australia, dupa ce in octombrie 2011 au esuat negocierile pentru preluarea 316 sucursale de la Royal Bank of Scotland, sustin respectivele surse. 

Cameron Clyne, directorul general al National Australia Bank, este sub presiunea actionarilor, care cer vanzarea diviziei din Marea Britanie care inregistreaza pierderi, mai ales pe sectorul creditelor ipotecare. Totusi, a afirmat seful NAB, nu va recurge la o vanzare de urgenta a activelor diviziei din Marea Britanie.

Banca spaniola Santander vrea sa se extinda in Marea Britanie, inaintea planificatei listari la Londra. Bancile Clydesdale si Yorkshire ar putea fi o tinta atractiva pentru Santander, datorita pozitiei lor solide pe segmentul creditarii intreprinderilor mici si mijlocii. Din august 2010, Santander a investit 4,5 miliarde de lire in divizia din Marea Britanie pentru a finanta cresterea.

Integral pe InComeMagazine.ro