Ponta, despre situatia romanilor ostatici din Algeria: Nu am nimic de reprosat celulei de criza

Data publicarii: 21-01-2013 | Politica

Primul-ministru Victor Ponta a afirmat luni ca nu are nimic de reprosat celulei de criza constituita pentru salvarea ostaticilor romani din Algeria.

"Toti cei trei ajung in tara. Cel de-al patrulea - autoritatile algeriene ne-au comunicat sambata ca a fost luat din detentia teroristilor si se afla in spital. Mi-as fi dorit enorm de mult (...) ca acel roman in spital sa fie salvat. Din pacate, nu a fost salvat si nu are nimeni dintre autoritatile romane, nici britanice si nici franceze detalii referitoare la ceea ce s-a intamplat in spital. E vorba de moartea unui om. O regret enorm... Nu am nimic sa reprosez celulei de criza. Dimpotriva, au gestionat profesionist in conlucrare cu toti partenerii nostri internationali. Cu informarea mea, nu au dat publicitatii numele persoanelor decedate inainte de a instiinta familiile", a spus Ponta. 

El a precizat ca statul roman este pregatit sa suporte orice cheltuiala pentru repatrierea celor doi romani decedati. Dar, ei sunt sub contract cu niste firme private. 

"Pot sa va asigur ca pentru cele doua persoane decedate toate cheltuielile care tin de repatriere noi suntem pregatiti sa le suportam. Noi suportam orice cheltuiala necesara", a declarat Ponta. 

Sursa: AGERPRES