Romanii au cumparat cu 30% mai mult de pe Internet cu Bonus Card in perioada sarbatorilor de iarna

Data publicarii: 25-01-2013 | Finante-Banci

Garanti Bank, una dintre cele mai inovatoare institutii financiare de pe piata locala, a inregistrat o crestere anuala cu 30,87% a tranzactiilor efectuate cu Bonus Card in perioada sarbatorilor de iarna, confirmand valoarea produsului sau vedeta, precum si eficienta serviciului de internet banking.  

Tranzactiile online au reprezentat 12% din totalul tranzactiilor realizate cu Bonus Card in 2012, o crestere cu 22,56% fata de 2011. In acelasi timp, valoarea totala a tranzactiilor cu Bonus Card inregistrate in luna decembrie 2012 a crescut cu 3% in comparatie cu aceeasi perioada din anul anterior.  

"Rezultatele bune ale tranzactiilor online arata o schimbare clara in comportamentul consumatorilor. Tot mai multi romani prefera sa cumpere de pe internet, iar platforma noastra online, renumita pentru siguranta si pentru interfata prietenoasa, incurajeaza tranzactiile cu cardul. Estimam ca aceasta tendinta se va accentua in 2013 si in anii urmatori, pe masura ce romanii vor capata mai multa incredere in tranzactiile online, in timp ce pe piata vor intra solutii online si mobile din ce in ce mai complexe”, spune Eleni Skoura, Cards & Marketing Director la Garanti Bank.

In ceea ce priveste preferintele de consum ale romanilor, cele mai multe tranzactii au fost inregistrate in supermarketuri si in benzinarii. Pe locul trei sunt magazinele de haine, urmate de cele cu produse electronice si de farmacii. In comparatie cu 2011, anul trecut romanii au cheltuit mai putin pe fast-food si pe incaltaminte, in schimb au inceput sa cumpere produse de catalog, comercializate prin marketing direct.

Bonus Card este un produs unic in Romania si cel mai recompensant instrument de plata din piata, atat pentru posesorii de card, cat si pentru comercianti.

Posesorii de card acumuleaza bonus ori de cate ori fac o tranzactie, iar bonusul reprezinta bani care pot fi folositi ulterior pentru cumparaturi gratuite in reteaua magazinelor partenere Bonus Card. De asemenea, clientii pot alege sa plateasca in rate fara dobanda, beneficiind de flexibilitate in alegerea numarului de rate, in functie de nevoile personale.

Bonus Card detine o retea complexa de magazine partenere in toata tara, formata din peste 7.400 de comercianti.