Strainii au investit 750 milioane euro in Fondul Proprietatea, in doi ani de la listare

Data publicarii: 25-01-2013 | Bursa

Investitorii institutionali straini au injectat in Romania 750 milioane euro pentru achizitia de actiuni Fondul Proprietatea, in cei doi ani de la listarea companiei pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a declarat joi Greg Konieczny, managerul FP.

Fondul Proprietatea este de departe cea mai lichida actiune de la BVB, rulajul cumulat al FP din cei 2 ani de pe BVB atingand circa 8,5 miliarde lei, echivalent cu rulajul urmatoarelor 13 cele mai lichide actiuni de la BVB.

"Eforturile noastre de a promova Fondul in strainatate au adus piata romaneasca in atentia investitorilor straini. Romania a beneficiat de peste 750 de milioane de euro in investitii de portofoliu in actiunile FP din partea investitorilor straini, cifra care reprezinta cea mai mare investitie straina atrasa vreodata pe piata de capital din Romania”, a declarat Greg Konieczny. Totodata, Lucian Anghel, presedintele BVB, a declarat ca investitiile straine de portofoliul in FP reprezinta o cincime din investitiile straine directe in Romania din ultimii doi ani.

Integral in Capital.ro