Ce banci iti dau bani ca sa le fii client sau sa le recomanzi un prieten

Data publicarii: 25-01-2013 | Finante-Banci

In urma cu doi-trei ani, strategiile de marketing prin care era vandut un produs bancar nou se limitau la excursii sau chiar premii in bani, acordate catorva dintre cei care le accesau. Si asta prin tragere la sorti! 

De mai bine de jumatate de an, competitia a impins bancile comerciale la un nou pas: sistemul "banii inapoi pe card". In dorinta de a promova plata cu cardul, dar si stimularea consumului (facilitatea valabila initial doar pe cardul de credit), bancile au introdus sistemul de puncte in functie de valoarea cumparaturilor. Desi sistemul de puncte exista de mai multa vreme, acum ofertele au devenit mult mai agresive. Astfel, bonificatiile au ajuns sa reprezinte procente din suma cheltuita pe card (intre 3% si 20%) si sa se acorde si in cazul cardurilor de debit, nu doar la cardurile de credit.

O alta noutate este bonusul in bani (sub forma de vouchere care pot fi cheltuite in anumite magazine sau chiar direct cash) pentru clienti noi adusi bancii.  Daca esti client al Bancii Romanesti, de exemplu, pentru fiecare prieten recomandat bancii care doreste sa acceseze un credit de consum poti incasa 50 de lei, dar nu mai mult de 500 de lei. La Bancpost, pentru un prieten recomandat care se califica la un credit ipotecar poti sa iei si 1.000 de lei. 

Integral in Capital.ro