Deutsche Bank: Bonus de 40 mil. euro, retras de la traderul concediat pentru manipularea dobanzilor

Data publicarii: 25-01-2013 | Finante-Banci

Christian Bittar, traderul concediat in 2011 de Deutsche Bank pentru manipularea dobanzilor in intelegere cu un angajat al bancii britanice Barclays, a pierdut bonusuri de 40 de milioane de euro in urma scandalului, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

Bittar, unul dintre cei mai bine platiti angajati ai Deutsche Bank, a fost concediat in decembrie 2011, fiind acuzat ca a manipulat, in anii 2006 si 2007, dobanzile din piata pentru a creste artificial performantele tranzactiilor sale, asociat cu un trader de la Barclays, au declarat sursele citate. Contactati de Bloomberg, cei doi traderi au refuzat sa comenteze informatiile.

Dupa concediere, traderul Deutsche Bank a fost sanctionat cu retragerea in totalitate a bonusurilor nevalorificate, Bittar pierzand astfel active de 40 milioane euro.

"Dupa ce am descoperit ca un numar mic de angajati au actionat nepotrivit, i-am sanctionat sau concediat pe cei implicati si am recuperat toate compensatiile nevalorificate. Pana in prezent, nu am gasit nicio legatura intre neregulile infaptuite de cei cativa angajati si profiturile generate de tranzactiile vizate", a declarat purtatorul de cuvant al Deutsche Bank Michael Golden.

Integral in ECONOMICA.net