Ministrul delagat pentru Dialog Social: Noul actionar al Mechel are intentii bune, dar si conturile blocate

Data publicarii: 01-03-2013 | Economie

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pana, a declarat ca noul actionar al Mechel, firma Invest Nikarom, are intentii bune si face toate demersurile pentru achitarea celor trei salarii compensatorii fostilor angajati de la Campia Turzii, care au protestat miercuri, insa are conturile blocate.

Doina Pana, care va participa la o intalnire la Prefectura Cluj cu reprezentantii noului actionar al Mechel, a spus ca firma doreste sa aplaneze conflictul legat de neachitarea salariilor compensatorii.

 "Eu nu pot sa spun ca vin cu solutii, pentru ca este vorba de o firma privata, vreau sa se inteleaga ca prezenta mea la acest dialog nu este ca o garantie ca Guvernul se implica, pentru ca nu poate sa se implice. Dar fiind vorba despre 700 de oameni nu pot sa fiu indiferenta si voi asigura un fel de asistenta tehnica, astfel incat dialogul social sa existe cu adevarat intre firma, care este privata, si reprezentantii sindicatului. Guvernul nu este parte in aceasta situatie. Dar exista bune intentii din partea firmei si sunt convinsa ca la finalul dialogului se va gasi solutia de aplanare a conflictului legat de neachitarea acelor salarii compensatorii, iar oamenii trebuie sa fie siguri ca le vor primi. Cu cat le vor primi mai repede, cu atat va fi mai bine", a spus Pana.

 Aceasta a adaugat ca noul actionar al Mechel este obligat sa acorde cele trei salarii compensatorii fostilor angajati al combinatului de la Campia Turzii, dar reprezentantii acestuia au sustinut ca au conturile blocate, acesta fiind motivul neplatii salariilor compensatorii.

 "Fac demersuri serioase pentru ca in timp foarte scurt sa le achite", a afirmat Pana.

Integral in Adevarul