Ministrul Economiei a cerut MFP sa urgenteze evaluarea rambursarilor de TVA pentru grupul Mechel

Data publicarii: 04-03-2013 | Afaceri

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a solicitat Ministerului Finantelor Publice (MFP) sa urgenteze evaluarea rambursarilor de TVA pentru grupul Mechel, suma totala fiind de 150 milioane de lei.

'Mechel are probleme cu MFP, de cativa ani se afla in reevaluari pentru rambursari de TVA. Suma este de 150 milioane lei. Nu am batut cu pumnul in masa, am spus - urgentati evaluarea pentru a lamuri chestiunea. S-ar putea sa existe tranzactii care sa duca la nerambursarea de TVA', a declarat duminica ministrul Economiei, invitat la o emisiune a postului Pro TV. 

Combinatul siderurgic Mechel Targoviste a demarat la finalul lunii februarie un amplu proces de reorganizare si restructurare cu intentia de a reporni productia in cel mai scurt timp, potrivit Invest Nikarom, societate care detine indirect pachetul majoritar de actiuni al combinatului. 

Potrivit reprezentantilor companiei, administratia a analizat toate variantele posibile prin care sa asigure resursele necesare reluarii productiei, fiind pe punctul de a implementa un plan de redresare care sa asigure reluarea productiei, cu sanse de rentabilizare. 

In cererea de intrare in procedura de reorganizare judiciara depusa de companie se mentioneaza ca se are in vedere protejarea intereselor societatii si relansarea activitatii pe baze solide, in temeiul unui plan de reorganizare, care va conduce la viabilizarea societatii. 

Combinatul de Oteluri Speciale (COS) Targoviste avea in 1990 peste 10.000 de salariati. Numarul acestora a ajuns in anul 2000 la 5.700, iar acum combinatul mai are aproximativ 2.000 de angajati. 

Societatea a fost preluata in 2002 de catre firma elvetiana Conares Trading, care a devenit ulterior operatorul grupului metalurgic rus Mechel. 

In urma cu doua saptamani a fost facuta publica informatia potrivit careia Mechel si-a vandut toate activele detinute in Romania, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei romanesti Nikarom SRL. 

Nikarom a achizitionat combinatele Mechel Campia Turzii, Targoviste, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: