Grecia isi pierde statutul de stat dezvoltat si este clasificata drept piata emergenta. Troika merge duminica la Atena pentru o noua evaluare

Data publicarii: 04-03-2013 | International

O companie globala de gestionare a activelor a schimbat statutul Greciei, de la piata dezvoltata devenind in curs de dezvoltare, intr-o hotarare fara precedent care reflecta colapsul economic al tarii elene. Oficiali ai UE si FMI se reintorc duminica la Atena pentru a evalua performantele Greciei in ce priveste respectarea planului de salvare.

Russell Investments, companie internationala de gestionare a fondurilor, a numit economia Greciei drept "o problema globala”, odata cu dezvaluirea nivelurilor nesustenabile ale datoriei publice, in 2009, potrivit publicatiei britanice "The Telepraph".

Compania americana a aratat ca Grecia risca sa fie retrogradata incepand cu 2010, cand rezultatele tarii nu s-au incadrat in parametrii analizelor firmei, esuand testele operationale si macroeconomice, inclusiv in ce priveste venitul pe cap de locuitor, capitalizarea totala a pietei si nivelul volumului de tranzactionare, care determina starea economiei si statutul unei tari.

"Odata ce Grecia a dezvaluit in 2009 niveluri nesustenabile ale datoriei publice s-a aflat intr-un nefericit declin economic care a amenintat sa dezbine intreaga Uniune Monetara Europeana”, a declarat Matt Lystra, analistul economic sef al Russell Investments.

Integral in EVZ.ro