Preturi in crestere pentru apartamentele din Bucuresti pentru a treia luna la rand

Data publicarii: 04-03-2013 | Imobiliare

Preturile medii solicitate pentru apartamentele vechi cu trei camere din Bucuresti au crescut in februarie pentru a treia luna consecutiv, ajungand la o medie de 76.200 de euro, potrivit Indicelui Imobiliar realizat de Ziarul Financiar in colaborare cu firma de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania pe baza ofertelor din "Anuntul telefonic".

Comparativ cu luna ianuarie a acestui an, preturile solicitate sunt mai mari cu 500 de euro (0,6%), in timp ce cresterea fata de luna noiembrie 2012, cand indicele ZF a atins minimul ultimilor ani, este de 1.300 de euro (1,7%). Opiniile agentilor imobiliari cu privire la aceste date sunt impartite: in timp ce unii brokeri afirma ca au observat o crestere a preturilor, altii considera ca in piata imobiliara clientii continua sa fie cei care "fac legea".

"Am sesizat in ultima perioada o crestere din punctul de vedere al preturilor solicitate, proprietari care cer mai mult, dar valorile de tranzactionare sunt mai mici decat anul trecut, in conditiile in care se negociaza mai mult. Spre exemplu, eu am acum in lucru o tranzactie cu un apar-tament care a fost scos la vanzare cu 87.000 de euro si va fi vandut cu 81.000 de euro", afirma Iulian Badea, di-rec-tor de vanzari in cadrul agentiei imobiliare Galaxy Imob.

"Proprietarii sunt mai entuziasti, nu stiu, poate din cauza faptului ca a venit primavara mai repede. Vorbind serios acum, unii probabil au fost incurajati de faptul ca este ultima faza a programului «Prima casa» in formula actuala si s-au gandit ca pot lua mai mult pe apartament, dar aceasta conceptie este gresita deoarece peste cateva luni, cand se va epuiza plafonul, preturile aparta-mentelor vechi vor scadea si mai mult", a mai spus Badea, care intermediaza tranzactii cu apartamente in special in zona Titan.

Sursa: Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: