FACTORING - O solutie de finantare durabila pe timp de criza si de management al creantelor

Data publicarii: 05-03-2013 | Diverse

                Camera de Comert si Industrie a Romaniei - Camera Nationala in parteneriat cu Global Training Intercollege Romania, organizeaza in data de  7 martie 2013 seminarul: "FACTORING - O solutie de finantare si management al creantelor, care permite companiilor atat optimizarea cash-flow-ului, cat si asigurarea incasarilor”.                              

                Seminarul se va desfasura joi, 7 martie 2013, in intervalul orar 9,30 -17,00, sala Moldova, etaj 6, tronson II, Palatul Camerei Nationale, bd. Octavian Goga, nr. 2, sector 3, Bucuresti.

                Operatiunea de factoring se adreseaza companiilor care au nevoie de sprijin financiar prin care sa-si asigure riscurile asumate in relatia cu furnizorii, pornind de la faptul ca Factoringul reprezinta o finantare bazata pe contracte (activitatea firmei), nu pe bilant si garantii, asa cum este in cazul creditelor bancare.

                SEMINARUL  isi propune sa prezinte participantilor operatiunea de factoring, ca tehnica alternativa de finantare la creditarea clasica si sa aduca un plus de valoare companiilor care sunt interesate de finantarea activelor fixe si a capitalului de lucru intr-o maniera  modena si flexibila, explicand implicatiile pe care utilizarea factoring-ului le are asupra activitatilor cheie ale afacerii lor. Pentru intelegerea modului in care functioneaza in practica factoring-ul, in cadrul seminarului se vor discuta studii de caz reale, din practica comerciala si bancara din tara noastra.

                Seminarul va avea urmatoarea tematica, de larg interes pentru mediul de afaceri:

  •                 Principalele modalitati de finantare a operatiunilor de export - import;
  •                 Introducere in sursele alternative de finantare a comertului international;
  •                 Factoring-ul;
  •                 Concept, mecanism, sistemul celor doi factori;
  •                 Tipuri de factoring;
  •                 Beneficiile/avantajele factoring-ului pentru exportatori (vanzatori), importatori (cumparatori) si bancile (factorii) implicate in operatiune;
  •                 Modul in care factorii evalueaza riscul operatiunii;
  •                 Costul factoring-ului;
  •                 Tipurile de companii si sectoare de activitate factorabile;
  •                 Situatia factoring-ului in lume si in tara noastra;
  •                 Studii de caz.

                Informatiile vor fi prezentate in format POWER POINT si transpuse intr-un suport informational tiparit.

                Lector: GABRIELA HARTESCU, Doctor in Economie, specializarea Finante, Director Intercollege Globaltraining Romania. Doamna Gabriela Hartescu este expert in comertul international, cu o experienta de peste 15 ani in training. In aceasta perioada a sustinut seminarii pentru specialistii din banci, institutii financiare ne-bancare si companii,  pe teme legate de: decontari externe, garantii bancare in comertul international, surse alternative de finantare a operatiunilor de export-import, introducere in banking, bancile si operatiunile bancare, instrumente de plata, etc. 

                Tarif de Participare:  499 RON + TVA/participant Important! Se acorda reducere 10% pentru participarea a minim 3 persoane din cadrul aceleiasi organizatii.

Plata se face la casieria Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, tr. III, et. 4 sau prin banca in contul CCIR - RO31 RZBR 0000 0600 0240 7957 deschis la Raiffeisenbank SMB, Cod fiscal RO 2842250.

                Pentru informatii suplimentare, accesati: http://www.ccir.ro/evenimente/evenimente-organizate-in-parteneriat-cu-ccir/view/factoring-o-solutie-de-finantare-durabila-pe-timp-de-criza-si-de-management-al-creantelor-prin-optimizarea-cash-flow-ului-si-asigurarea-incasarilor-7-martie-2013