Bucuresti - prima conferinta regionala din cadrul programului Antreprenor 2.0, un proiect care le ofera sansa startup-urilor sa castige premii in valoare de 300.000 de lei

Data publicarii: 05-03-2013 | Afaceri

Prima conferinta dintre cele 8 din cadrul proiectului va fi organizata in Bucuresti, in data de 12 martie, la Hotel Yesterday, sala Belvedere si ii va avea ca mentori pe Peter Barta si Marius Ghenea, care ii vor invata pe participanti cum sa-si valideze ideile de afaceri. Lor li se vor alatura specialisti in instrumente online si antreprenori locali care ii vor inspira pe participanti cu povestile lor de succes.

Antreprenor 2.0 este un proiect implementat de Fundatia Post-Privatizare si partenerii sai si presupune organizarea unor conferinte regionale in marile orase, in urma carora sa se gaseasca 24 de afaceri care sa primeasca sprijin financiar in valoare de 300.000 de lei.

Inscrierile pentru Bucuresti sunt deschise, iar participarea in cadrul programului este gratuita. Etapele pe care doritorii trebuie sa le parcurga sunt simple: trebuie sa-si inscrie ideea de afacere sau afacerea recent pornita in formularul de aplicare si sa participe la conferinta regionala; la finalul conferintei un juriu format din antreprenori consacrati va alege in baza formularului de inscriere 50 de idei care vor trece in urmatoarea etapa a proiectului - sesiunile de workshop-uri. La terminarea workshop-urilor doar 20 de participanti cu cele mai bune idei vor trece in urmatoarea faza - sesiunea de mentorat one-to-one, unde timp de 3 saptamani, alaturi de consultantii implicati in program, vor fi ajutati sa-si demareze afacerile si sa isi construiasca o strategie de dezvoltare. Afacerea demarata si strategia de dezvoltare finalizata vor fi analizate de un juriu format din antreprenori, consultanti si oameni de afaceri romani. Dupa analiza, 3 startup-uri vor fi alese sa primeasca sprijin financiar. Scenariul este acelasi pentru toate cele 8 orase, astfel ca, la final, 24 de startup-uri vor primi premii in valoare totala de 300.000 de lei.

"Faptul ca la finalul acestui program vor exista 24 de idei care vor fi premiate sunt convins ca va declansa spiritul de competitie din fiecare aplicant, acesta dorindu-si sa performeze, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure si sa duca la un concurs echilibrat, cu proiecte de foarte buna calitate care vor face ca deciziile mentorilor sa fie dificil de luat”, este de parere Peter Barta CEO FPP si mentor in cadrul Antreprenor 2.0.

Alaturi de Peter Barta si Marius Ghenea, mentori in cadrul Antreprenor 2.0 vor mai fi Corina Dragotescu - jurnalist, Razvan Crisan - Asociatia Oricum, Mircea Capatana - Smart Bill, Bogdan Tudor - Class IT, Andrei Marinescu - Appscend.

Inscrierile in cadrul conferintei de la Bucuresti sunt deschise, iar aplicatiile se pot face pana in data de 11 martie, folosind formularul de pe pagina de eveniment: http://antreprenor2.0.postprivatizare.ro/inregistrare/

"Antreprenor 2.0”, ID 49068, este un proiect cofinantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 "Investeste in Oameni!”, si implementat de Fundatia Post-Privatizare in parteneriat cu Impact Net Business SRL, Inovativ Consult SRL, Underclick.ro SRL. Este destinat exclusiv cetatenilor romani, cu varsta minima de 18 ani; nu pot participa cei care au facut parte din grupul tinta al altor proiecte implementate de Fundatia Post-Privatizare, adica, « Promovarea antreprenoriatului in domeniul industriilor creative », ID 61490 sau « Investitori in oameni - parteneriat transnational pentru cresterea interesului angajatorilor in dezvoltarea resurselor umane si pentru cresterea responsabilitatii sociale a intreprinderilor », ID 62471.

Comunicat de presa