CCR a respins exceptiile la OUG privind privatizarea Electrica Moldova si Electrica Oltenia

Data publicarii: 06-03-2013 | Economie

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis marti respingerea ca inadmisibila a exceptiei de neconstitutionalitate referitoare la Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind privatizarea Electrica Moldova SA si Electrica Oltenia SA, potrivit unui comunicat al CCR remis marti AGERPRES.

"Respinge, ca inadmisibila, exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.143/2007, ale Legii nr.147/2008 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.143/2007, ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.116/2008, precum si ale art.II din Legea nr.166/2009", se arata in decizia CCR, luata cu unanimitate de voturi. 

Exceptia a fost invocata de reclamanta E.ON Romania SRL din Targu Mures in cadrul unei cereri de arbitraj pe rolul Curtii Internationale de Arbitraj de pe langa Camera Internationala de Comert - Paris, Franta. 

Ordonantele mentionate fac referire la unele masuri pentru derularea si finalizarea privatizarii societatilor comerciale filiale de distributie si furnizare a energiei electrice Electrica Moldova SA si Electrica Oltenia SA. 

Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. 

Sursa: AGERPRES