Raluca Turcan: Votul dat in Camera Deputatilor la OUG 92/2012 aduce politizare la varf sistemului de educatie

Data publicarii: 06-03-2013 | Politica

Deputatul Raluca Turcan, vicepresedinte PDL, sustine ca votul dat de majoritatea USL in Camera Deputatilor la proiectul de lege privind OUG 92/2012 aduce "politizare la varf" sistemului de educatie romanesc si solicita Senatului, in numele democrat-liberalilor, sa aduca o serie de corectii actului normativ.

"Deputatii reprezentand majoritatea parlamentara au votat ordonanta de urgenta nr. 92/2012. Votul lor aduce sistemului de educatie romanesc politizare la varf, educatori si invatatori a caror pregatire continua este ignorata, blocarea practica a ideii de 10 clase obligatorii, elevi care invata mecanic si nu sunt educati si evaluati transdisciplinar. PDL considera ca este extrem de important ca Senatul sa corecteze votul profund gresit dat de majoritatea USL marti in Camera Deputatilor", arata Raluca Turcan intr-un comunicat remis miercuri AGERPRES. 

Ea mentioneaza propunerile PDL de care Senatul ar trebui sa tina cont la dezbaterea si votul asupra proiectului de lege privind OUG 92/2012. 

"Senatul trebuie sa restabileasca incompatibilitatea dintre functia de rector si cea de politician. (...) Ecaterina Andronescu trebuie sa aleaga intre a fi rector al Politehnicii sau senator USL si vicepresedinte al PSD. Politizarea va decredibiliza puternic sistemul superior de invatamant. Senatul trebuie sa reintroduca conceptul de 'educatie continua' pentru educatori si invatatori. Este nevoie ca toti copiii din Romania sa aiba acces la cadre didactice permanent instruite pentru ca educatia sa fie la un nivel inalt", apreciaza vicepresedintele PDL. 

In opinia sa, Senatul trebuie sa readuca clasa a IX-a la scoala gimnaziala "pentru a garanta accesul egal si corect al tuturor romanilor la cele 10 clase obligatorii". 

"Senatul trebuie sa reintroduca examenele transdisciplinare si, automat, invatarea transdisciplinara. Cei iesiti de pe bancile scolii din Romania trebuie sa opereze cu cunostinte interconectate si nu sa recite cunostinte pe care nu stiu cum sa le foloseasca sau sa le lege", este de parere Turcan. 

Sursa: AGERPRES