RoRec: Peste 64 tone de deseuri de echipamente electronice, colectate in prima etapa a programului 'Patrula de reciclare'

Data publicarii: 07-03-2013 | Mediu

Prima etapa a programului educational de mediu 'Patrula de reciclare' a consemnat, la final, colectarea a peste 64 de tone de deseuri de echipamente electrice si electronice /DEEE/, se arata intr-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES, de Asociatia Romana pentru Reciclare - RoRec, initiatorul actiunii.

Programul este derulat de RoRec in parteneriat cu Inspectoratele Scolare Judetene si autoritatile locale in peste 700 de unitati de invatamant din 29 de judete. 

Astfel, in prima etapa a campaniei au fost colectate 64.400 kg de DEEE, cea mai mare cantitate consemnata, pana la acest moment, fiind de 7,5 tone si apartinand unei scoli din judetul Olt. 

Judetele participante in program sunt Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Bucuresti, Caras-Severin, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Olt, Prahova, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea si Vrancea. 

Potrivit sursei citate, de la inceputul anului, Patrulele de reciclare au desfasurat activitati precum campanii stradale si online, expozitii si evenimente, pentru a atrage atentia si a face publicul sa devina mai constient de importanta colectarii selective a DEEE. 

Fiecare agent al Patrulei de reciclare are responsabilitatea de a colecta minimum 4 kg DEEE pana la 15 mai 2013, obiectiv impus la nivelul Uniunii Europene. 

RoRec este o organizatie non-profit, formata din 11 dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. 

Compania preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si se ocupa de toate activitatile necesare colectarii, tratarii, refolosirii, reciclarii si recuperarii DEEE, asigurand, in acelasi timp, eliminarea in siguranta si protectia mediului, in conformitate cu legislatia europeana in domeniu.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: