Trei sferturi dintre europeni intentioneaza sa plece in concediu sau in calatorie in acest an

Data publicarii: 07-03-2013 | Turism

Trei sferturi dintre europeni intentioneaza sa mearga in concediu ori in calatorie in acest an, iar o proportie de 41% isi vor petrece principala perioada de concediu in tarile lor, potrivit unui studiu Eurobarometru ale carui rezultate au fost date publicitatii miercuri, semnaleaza AFP.

'Perspectivele contributiei acestui sector la economie sunt foarte promitatoare', a apreciat, intr-un comunicat, comisarul european pentru industrie si antreprenoriat, Antonio Tajani. 

Potrivit studiului mentionat, 75% dintre europeni intentioneaza sa plece in calatorie sau in concediu, iar 34% isi vor adapta concediul la situatia economica. Majoritatea (42%) intentioneaza sa petreaca intre 4 si 13 nopti de concediu in afara domiciliului.

In Malta, numai 48% dintre subiecti intentioneaza sa mearga in concediu; proportia urca la 91% in Germania si la 90% in Austria. 

In ceea ce priveste principala perioada de concediu prevazuta pentru acest an, 27% dintre europeni inteleg sa mearga in alta tara a UE, iar 18% intr-o tara din afara UE. 

Pentru cei care intentioneaza sa mearga in alta tara, Spania este destinatia cea mai cautata, urmata de Italia si Franta, ca si in 2012. Anul trecut, 71% dintre europeni au calatorit fie in interes de serviciu, fie in concediu. Dintre cei care nu au plecat, 46% au invocat ratiuni financiare. 

Studiul a fost realizat in ianuarie 2013 in tarile membre ale UE si in alte sapte state, pe un esantion de peste 30.000 de persoane.

Sursa: AGERPRES