Noul statut al pietei Rasdaq - investitorii acuza lipsa de transparenta a CNVM

Data publicarii: 07-03-2013 | Bursa

Statutul pietei Rasdaq a revenit in atentia autoritatilor, de la inceputul acestui an, in prezent un proiect de lege pentru modificarea sa fiind analizat la Ministerul Finantelor. 

Totusi, toate discutiile au loc mai mult sau mai putin in secret, spre nemultumirea investitorilor, care si-ar dori mai multa transparenta, dar si sa le fie ascultate dorintele in legatura cu aceasta platforma de tranzactionare din cadrul Bursei de Valori Bucuresti. 

Deocamdata, nici ministerul, nici Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) nu dau informatii despre proiect, deoarece nu se afla pe ordinea de zi a guvernului. Insa, atat investitorii, cat si brokerii sunt de acord ca statutul pietei Rasdaq trebuie rezolvat cat mai rapid, pentru a imbunatati piata de capital din Romania. 

"Desi acest proces nu se desfasoara in conditii de transparenta, este binevenit demersul CNVM de a clarifica aceasta situatie. Definirea unui statut clar al companiilor ale caror actiuni sunt tranzactionate pe aceasta piata rezida, pe de o parte, intr-o stare de certitudine si siguranta pentru investitorii acestor societati si, pe de alta parte, in cresterea lichiditatii pietei reglementate sau a sistemului alternativ de tranzactionare in functie de unde vor fi listate", a explicat, pentru Ziare.com, Victor Stanila, purtatorul de cuvant al firmei de brokeraj Tradeville.

Investitorii acuza lipsa transparentei

Pe de alta parte, investitorii pe piata de capital acuza CNVM ca s-ar gandi mai mult la angajatii sai si mai putin la bursa din Romania. 

Integral in Ziare,com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: