BCR ofera pana la 22 de salarii angajatilor restructurati care se pensioneaza anticipat

Data publicarii: 07-03-2013 | Finante-Banci

Managementul BCR a prevazut un cost total cu restructurarea de 118 mil. lei (circa 27 mil. euro), care a fost inregistrat contabil pe 2012, in conditiile in care rezultatul financiar anual era deja compromis, pierderile totalizand 1,2 mld. lei.

  Tomas Spurny, CEO al BCR, afirma ca suma acopera cheltuiala cu pachetele compensatorii pentru cei concediati, oferta de pensionare anticipata, precum si cheltuielile legate de inchiderile de sucursale si penalitatile suportate la returnarea inainte de termen a unor echipamente. "In acest moment nu estimam costuri suplimentare."

  BCR ofera angajatilor concediati in urma restructurarii pana la 16 salarii medii pe banca, in functie de istoricul profesional, iar pentru cei care opteaza si pentru pensionare anticipata pachetul poate ajunge pana la 22 de salarii. Estimativ, salariul mediu din BCR este apropiat de media nationala de circa 3.400 de lei net in decembrie 2012, ceea ce poate duce cuantumul aproximativ al pachetelor compensatorii pana la 54.400 lei (12.500 euro), respectiv 74.800 lei (17.100 euro).

Nivelul pachetelor difera insa in functie de pozitia detinuta de un angajat (in zona de management sau de executie), de aria de activitate (generare de business sau functii de suport), precum si de zona (din Bucuresti sau din tara).

Integral in Ziarul Financiar