A treia cea mai mare banca din America si-a detaliat planul de restructurare. Ce se va intampla cu sucursalele din Romania

Data publicarii: 07-03-2013 | Finante-Banci

Mike Corbat, noul CEO al Citigroup, a treia cea mai mare banca din Statele Unite din punct de vedere al activelor, a anuntat marti care sunt tintele de profit pe care si le-a asumat pentru 2015, in contextul in care grupul bancar cu cea mai extinsa retea din lume a identificat 21 de piete, printre care si Romania, unde trebuie sa-si imbunatateasca activitatea sau sa renunte la operatiuni, noteaza Reuters.

Corbat a anuntat inca de la sfarsitul anului trecut, cand i-a luat locul fostului CEO Vikram Pandit, ca operatiunile de consumer banking din Romania, respectiv serviciile destinate persoanelor fizice, urmeaza a fi restranse semnificativ pe baza unui plan de repozitionare ce presuspune eficientizarea activitatii si reducerea cheltuielilor grupului bancar.

Astfel, in Romania, Citigroup se va pozitiona pe segmentul dedicat companiilor.

"Desi Citibank Romania are un portofoliu puternic si cu o crestere rapida, in actualul context economic nu va putea sa atinga, suficient de repede, dimensiunea si profitabilitatea de care compania are nevoie. Din acest considerent, este mai eficient ca Citi sa isi dedice eforturile diviziei destinate persoanelor juridice din Romania, segment pe care banca este puternica", se arata intr-un comunicat din decembrie.

Grupul a intrat pe piata bancara din Romania in 1996 si are in prezent circa 460 de angajati.

Lista neagra a Citigroup

Anul trecut, profitul net al grupului care a primit, alaturi de Bank of America, cel mai mare sprijin de stat in timpul crizei financiare a fost de 7,5 miliarde de dolari, in scadere cu 32,5% fata de 2011, cand a inregistrat un profit de 11,1 miliarde de dolari, potrivit datelor comunicate de companie in ianuarie.

In vederea imbunatatirii rezultatelor financiare, Corbat a anuntat ca au fost identificate 21 de piete la nivel global unde vor exista restructurari, reduceri ale operatiunilor sau chiar inchiderea acestora. Potrivit directorului Citigroup, aceste piete aduc mai putin de 10% din veniturile totale ale bancii, insa detin mai putin de 0,4% din active, avand astfel o eficienta scazuta a operatiunilor.

Integral in Gandul.info