Volksbank lanseaza Testul de Sanatate Financiara - un instrument interactiv de educatie financiara

Data publicarii: 07-03-2013 | Finante-Banci

Volksbank Romania lanseaza un nou proiect de educatie financiara: Testul de Sanatate Financiara - un quiz interactiv menit sa identifice punctele slabe in gestiunea finantelor personale si sa ofere sfaturi adaptate pentru fiecare respondent. Testul este disponibil in cadrul site-ului Volksbank.ro, la adresa: www.volksbank.ro/Quizz

”Credem ca toata lumea va avea de castigat daca romanii ar avea acces la sfaturi simple si la obiect legate de situatia lor financiara pentru ca astfel ar putea lua decizii in cunostinta de cauza, pe care sa nu le regrete ulterior”, declara Alexandra Frunza, Sef Departament de Comunicare si PR din cadrul Volksbank Romania.

Cei care vor completa testul, vor avea de raspuns la intrebari precum:

  • Daca au suficienti bani pusi de-o parte pentru situatii de urgenta - boli, accidente, 
  • Daca reusesc sa se incadreze lunar in veniturile disponibile
  • Daca se gandesc la viitor - sa economiseasca pentru o locuinta sau pentru a-si asigura un venit la pensie, etc.

Cresterea gradului de educatie financiara a publicului a devenit una din prioritatile Volksbank Romania inca de acum doi ani. Noul test interactiv este un instrument care ajuta oamenii sa intreleaga mai bine ce se intampla si ce ar trebui sa se intample cu banii lor. 

Intr-o etapa pilot, circa 400 de angajati ai bancii au dat acest test. Desi lumea se asteapta ca angajatii din banci sa nu aiba probleme cu creditele si cu aperirea cheltuielilor lunare, concluziile studiului pilot sunt cel putin interesante:

La capitolul gestiunea bugetului personal: 52% din respondenti stiu teoria, dar nu o aplica. Cheltuiesc mai mult decat si-au propus si uneori sunt nevoiti sa apeleze la imprumuturi pentru a-si acoperi cheltuielile lunare.

La capitolul economii: doar 15% din respondenti economisesc regulat si au o rezerva suficient de mare pentru a face fata unor schimbari la nivelul situatiei lor financiare. 65% insa nu economisesc regulat si sustin ca sumele acumulate nu le-ar ajunge pentru a face fata unor situatii neprevazute - o boala in familie, somaj, o factura mai mare la service-ul auto.

La capitolul intentia de a achizitiona un imobil: 57% sustin ca au deja o locuinta sau prefera sa stea in chirie, neintentionand sa-si cumpere o locuinta in perioada urmatoare, iar 38% ar apela la un credit daca ar decide sa faca achizitii imobiliare.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: