Una dintre cele mai mari banci britanice ar putea concedia 40.000 de angajati

Data publicarii: 08-03-2013 | Finante-Banci

Barclays ar trebui sa gaseasca o modalitate de a functiona chiar si cu 100.000 de angajati, o reducere de 30% a personalului actual, situat la circa 140.000, a declarat directorul general al bancii britanice, Antony Jenkins, citat de Financial Times.

Jenkins a declarat la o intalnire cu investitorii ca reducerea de costuri este prioritatea sa absoluta, adaugand ca incearca sa gaseasca solutii pentru ca Barclays sa opereze cu doar 100.000 de angajati.

Singurul avantaj competitiv al unei banci va fi costurile mai reduse, a spus directorul Barclays, potrivit unei persoane prezente la o intalnire a acestuia cu actionarii.

"A spus ca singura intrebare este: «Cum poti face banca sa functioneze cu 100.000 de angajati in loc de 140.000?»", a afirmat sursa Financial Times.

Informatia privind planurile sefului bancii va alimenta speculatii ca Barclays pregateste noi concedieri - posibil angajati bine platiti de la divizia de investment banking.

Persoane familiarizate cu modul de gandire al directorului bancii au afirmat, insa, ca referirile la redicerile de posturi nu reprezinta o tinta, ci mai degraba o aspiratie pentru urmatorii 10 ani.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: