Peste 5.000 de persoane, la mitingul pentru autonomie de la Targu Mures

Data publicarii: 11-03-2013 | Politica

Peste 5.000 de persoane din judete din Transilvania si din Ungaria s-au adunat, duminica, la Monumentul Secuilor Martiri din Targu Mures, pentru a participa la mitingul pentru autonomie organizat de Consiliul National Secuiesc.

Printre participanti se numara liderul CNS, Iszak Balazs, precum si europarlamentarul Laszlo Tokes, liderul Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, Toro T. Tibor, Mark Gafarot i Monjo din partea Partidului Unitatii si Convergentei din Catalonia, presedintele Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt. 

Pe langa liderii politic, la mitingul pentru autonomie de la Targu Mures participa si numerosi membri ai Organizatiei 64 de Comitate si ai Garzii Nationale Maghiare, din subordinea formatiunii de extrema dreapta din Ungaria, Jobbik. 

In jurul orei 19.00, participantii la manifestarea de la Monumentul Secuilor Martiri se vor deplasa intr-un mars catre centrul municipiului, unde vor depune la Prefectura Mures o petitie prin care isi vor exprima dorinta de autonomie. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: