Salarii anuale de peste un milion de lire la RBS si la Barclays dupa scandalul Libor

Data publicarii: 11-03-2013 | Finante-Banci

Bancile britanice Royal Bank of Scotland (RBS) si Barclays au platit anul trecut unui numar de 523 de angajati salarii mai mari de un milion de lire sterline (1,5 milioane de dolari), chiar daca cele doua banci au primit amenzi consistente pentru manipularea dobanzilor Libor, transmite Reuters.

Potrivit raportului anual publicat vineri de RBS, banca controlata in proportie de 82% de guvernul britanic, 95 dintre angajatii sai au primit un salariu mai mare de un milion de lire sterline in 2012. Unul dintre bancherii RBS a primit un salariu mai mare de cinci milioane de lire sterline in 2012, iar 10 angajati au primit salarii cuprinse intre 2,5 si 5 milioane de lire sterline in 2012. 

La Barclays, 428 de bancheri au castigat peste un milion de lire sterline (in scadere fata de 473 de angajati care au primit astfel de recompense in 2011), iar cinci angajati au primit un salariu de peste 5 milioane de lire sterline (in scadere fata de 17 in 2011).

Ministrul britanic de finante, George Osborne, a apreciat ca publicarea acestor informatii este o evolutie pozitiva. 'Acest tip de dezvaluiri permit actionarilor sa controleze modul in care este recompensat personalul', a apreciat Osborne.

Integral in EXONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: