Provident se extinde in Bulgaria: operatiunile vor fi conduse de managementul din Romania

Data publicarii: 11-03-2013 | Finante-Banci

Provident, parte a grupului britanic IPF, va intra pe piata creditelor de consum din Bulgaria, iar activitatile vor fi coordonate de echipa de management din Romania, a anuntat directorul general al companiei, Ivo Kalik.

"Ne asteptam sa emitem primul imprumut in Bulgaria in a doua jumatate a acestui an. Strategia de a ne extinde pe piete adiacente celor in care suntem deja prezenti ne va ajuta sa folosim la maximum capacitatea infrastructurii de care beneficiem si astfel sa imbunatatim randamentele investitiilor pe care le facem”, a declarat Kalik.

Veniturile Provident Financial Romania s-au ridicat anul trecut la peste 70 milioane euro, cu 11% mai mult fata de 2011, in timp ce profitul brut a scazut la 2,7 milioane euro, de la 4,7 milioane euro.

"In 2012 am avut o performanta buna avand in vedere vremea proasta din primul trimestru si instabilitatea politica care a afectat increderea populatiei si veniturile gospodariilor”, a aratat Ivo Kalik.

El spune ca aproape 90% din clientii Provident aleg serviciul de plata a ratelor la domiciliu si ca imprumutul mediu a fost anul trecut de 1.500 lei. Provident a avut 260.000 de clienti in 2012, in urcare cu 8% fata de anul precedent, iar valoarea creditelor acordate a crescut cu 5%, la 105,8 milioane euro.

Integral in: Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: