BRD-Groupe Societe Generale prefinanteaza beneficiarii Masurii 215 - plati privind bunastarea animalelor - pachetul b - pasari

Data publicarii: 12-03-2013 | Finante-Banci

BRD-Groupe Societe Generale a incheiat o noua conventie trilaterala cu APIA (Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura) si FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural), in baza careia vor fi acordate credite de finantare pentru desfasurarea activitatilor curente pentru beneficiarii eligibili ai Masurii 215 - Plati privind bunastarea animalelor - pachetul b - pasari.

Astfel, fermierii care detin o exploatatie comerciala autorizata sanitar-veterinar si depun cereri de ajutor in termenele stabilite, conform Ghidului Solicitantului "Plati privind bunastarea animalelor - pachetul b - pasari Masura 215”, vor putea beneficia de prefinantarea a 90% din valoarea sumelor de incasat, certificate prin Adeverinta APIA, in baza unei documentatii simplificate.

Agricultura reprezinta o zona de interes pentru BRD. Pentru a veni in intampinarea fermierilor, banca a creat atat credite pentru nevoi curente - creditul pentru campania agricola, creditul in baza certificatelor de depozit "Primul Siloz”, credite de prefinantare a subventiilor APIA - SAPS / Axa II /  PNDC Zoo/ Bunastarea animalelor), precum si credite specifice de investitii, inclusiv cele acordate pentru sprijinul proiectelor cu cofinantare din fonduri europene.

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 160.000 de angajati si 33 milioane de clienti in intreaga lume, in trei activitati-cheie: 

  • - Retail banking in Franta
  • - Retail banking international
  • - Corporate & Investment Banking