Autoritatile din Germania au notificat ANSVSA cu privire la carne de curcan cu reziduuri de antibiotic provenita din Romania

Data publicarii: 13-03-2013 | Actualitate

Autoritatile din Germania au notificat Autoritatea Sanitara Veterinara de la Bucuresti cu privire la existenta unei cantitati de carne de curcan provenita din Romania in care s-au gasit reziduuri de antibiotic, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, vicepresedintele Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor /ANSVSA/, Vladimir Manastireanu.

Potrivit acestuia, inspectorii sanitari veterinari au inceput controlul la ferma de unde provine carnea de curcan. 

,,Autoritatile din Germania au transmis o notificare prin Sistemul Rapid de Alerta. Am inceput deja controlul la ferma suspicionata. Mergem pe trasabilitate sa vedem toate actele si sa prelevam probe. Rezultatele ferme le vom avea in maxim sapte zile. Nu putem preciza cantitatea de piept de curcan contaminata cu antibiotice intrucat Sistemul Rapid de Alerta interzice acest lucru pana la finalizarea controlului si aflarea rezultatelor', a spus Vladimir Manastireanu. 

Carnea de curcan cu reziduuri de antibiotic ar fi ajuns in Germania de la o ferma din Romania, fiind trimisa o notificare in acest sens prin Sistemul Rapid de Alerta.

Sursa: AGERPRES