Vosganian a numit un nou administrator special la Oltchim, din cadrul BNR

Data publicarii: 13-03-2013 | Economie

Combinatul chimic Oltchim, aflat in insolventa, va avea un nou administrator special, de pe 14 martie, in persoana lui Bogdan Nicolae Stanescu, care, in prezent este consilier al viceguvernatorului BNR, a anuntat ministrul Economiei, Varujan Vosganian. 

"In calitatea sa de administrator special, daca adunarea actionarilor va urma propunerea noastra, va fi interfata dintre actionari si administratorii judiciari", a prezicat Vosganian, intr-o conferinta de presa de miercuri dimineata. 

Potrivit ministrului, Stanescu va fi responsabil si pentru numirea unei conduceri interimare la Oltchim, urmand sa selecteze din randul directorilor adjuncti existenti. 

"Propunerea pe care am facut-o privind optiunea pentru management privat ramane valabila, insa un contract cu un manager privat nu se poate face decat prin adunarea creditorilor, pe 15 aprilie", a subliniat Vosganian. Ministrul a adaugat ca nu are in vedere alegerea unui manager cum se intampla la alte companii, avand in vedere ca Oltchim este in procedura de insolventa, insa va fi un manager remunerat printr-o suma fixa si care va trebui sa respecte anumite criterii de performanta. 

De asemenea, Vosganian a declarat ca administratorii judiciari se afla in dialog cu bancile, incercand sa obtina un imprumut de minimum zece milioane de euro, care ar asigura functionarea combinatului timp de doua luni. Reprezentantii bancilor, insa, au cerut administratorilor judiciari sa prezinte un program de eficientizare, astfel incat eventualul imprumut "sa nu fie irosit pe actiuni de supravietuire". 

Integral in Ziare.com