Prima conferinta imobiliara din 2013 dezbate viitorul pietei rezidentiale dupa programul Prima Casa

Data publicarii: 13-03-2013 | Imobiliare

Conferinta Nationala a Brokerilor Imobiliari, prima conferinta pe teme imobiliare a anului 2013, se pregateste sa analizeze evolutia programului "Prima Casa” si sa dezbata viitorul acestuia alaturi de oficiali implicati direct in derularea proiectului. Evenimentul organizat de Asociatia Brokerilor Imobiliari (ABI) a ajuns la cea de-a doua editie si va avea loc miercuri, 27 martie 2013, in Bucuresti, la World Trade Center.

Dupa Prima Casa, piata rezidentiala incotro?

Nume importante se vor alatura Asociatiei Brokerilor Imobiliari ca speakeri pentru a raspunde la intrebarea "Dupa Prima Casa, piata rezidentiala incotro?”. Puncte fierbinti ale pietei rezidentiale vor fi dezbatute in cadrul conferintei:

Institutul National de Statistica (I.N.S.) ne va furniza cifre oficiale privind preturile de tranzactionare din piata rezidentiala;

Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (A.N.C.P.I.) va oferi participantilor statistici legate de volumul tranzactiilor din 2012 si evolutia acestora comparativ cu anii anteriori crizei imobiliare;

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (F.N.G.C.I.M.M.) va pune la dispozitia celor prezenti o statistica updatata a programului guvernamental "Prima Casa” si vom analiza alaturi de acestia zvonurile privind transformarea programului "Prima Casa” in "Noua Casa”;

Asociatia Romana a Bancilor (A.R.B.) va examina importanta si influenta programului "Prima Casa” pentru sistemul bancar.

”Editia din 2012 a Conferintei Nationale a fost o premiera atat pentru asociatie, cat si pentru comunitatea brokerilor imobiliari in general. In 2013, ne dorim sa tratam in cadrul acestui eveniment cele mai arzatoare probleme care caracterizeaza piata rezidentiala la momentul actual: ce indica statisticile oficiale in privinta preturilor de tranzactionare si ce se va intampla cu acest sector imobiliar o data cu incetarea programului <<Prima Casa>> in formatul actual. Intentionam, de aceea, sa aducem la masa discutiilor principalele parti implicate in fenomen”, declara Dragos Vilceanu, presedinte ABI.

Primele produse de creditare dedicate exclusiv brokerilor imobiliari

Conferinta Nationala a Brokerilor Imobiliari va fi si locul unde se va lansa in mod oficial primul produs de creditare personalizat, adresat brokerilor imobiliari. ABI, in parteneriat cu KIWI Finance, cel mai mare broker de credite pe plan local, aduc pe piata, in exclusivitate pentru brokerii membri ai asociatiei, creditul KIWI-ABI care se va incadra, prin conditiile unice pe care le ofera, in categoria celor mai bune produse de creditare la acest moment.

In cazul clientilor brokerilor ABI care nu isi pot achizitiona o locuinta decat prin accesarea unui credit imobiliar, KIWI Finance a alocat un plafon special pentru acordarea de credite KIWI-ABI.

Pentru al doilea an consecutiv, tot in cadrul conferintei, vor fi facute publice si rezultatele singurului studiu adresat brokerilor si agentilor imobiliari din Romania - ”Piata brokerilor imobiliari 2012”. Cercetarea de piata va trasa profilul clientului din imobiliare: incadrarea in spatiu si timp a cererii de pe piata, resursa de timp consumata de un client pentru o tranzactie, precum si date demografice. Studiul ”Piata brokerilor imobiliari” va releva si raportul dintre munca prestata si venitul obtinut in medie de un broker imobiliar. 

La fel ca si la editia de anul trecut, ABI va acorda cu ocazia evenimentului si distinctiile "Brokerul Anului” si "Juniorul Anului” celor mai buni brokeri imobiliari, ca o recunoastere venita din partea comunitatii imobiliare.

Cine participa la prima Conferinta Nationala a Brokerilor Imobiliari?

Conferinta Nationala va fi locul de intalnire al celor mai importanti reprezentanti ai comunitatii imobiliare. Aproximativ 100 de persoane din acest domeniu sunt asteptate sa participe la eveniment. Brokeri si agenti imobiliari din toata tara, activi in 2012 pe piata imobiliara, si respondenti ai studiului ”Piata brokerilor imobiliari 2012” vor fi prezenti la eveniment. Lista participantilor va fi completata de organizatori de targuri imobiliare, avocati, reprezentanti ai Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara (A.N.C.P.I.), ai Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania si ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Parteneri ai evenimentului: Bursa de Imobile, FluxImobiliar.ro, Imobiliare.net, FotografieImobiliara.ro.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: