Guvernul reduce peste 180 de posturi din Ministerul Finantelor si 150 din ANAF

Data publicarii: 14-03-2013 | HR/Cariere

Aparatul propriu al Ministerului Finantelor Publice va fi redus cu 182 de posturi, dintre care 22 de conducere, potrivit unei hotarari adoptate miercuri in sedinta de guvern.

Actul normativ prevede "operarea reducerii numarului maxim de posturi al aparatului propriu al MFP cu 182 de posturi (reprezentand 10% din numarul total de posturi al aparatului propriu), ceea ce conduce la reducerea a minim 22 de posturi de conducere", informeaza un comunicat al Biroului de presa al Executivului, remis AGERPRES. 

De asemenea, Guvernul a decis sa desfiinteze sapte directii din organigrama ministerului. 

Alta prevedere se refera la "infiintarea Unitatii de evaluare a investitiilor publice, care va avea ca atributie evaluarea eficientei alocarii resurselor financiare pentru investitii publice finantate integral sau partial din bugetul de stat". 

De asemenea, Guvernul a decis "diminuarea cu 150 de posturi a numarului maxim de posturi pentru aparatul propriu al ANAF si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, care vor fi preluate de Oficiul National pentru Jocuri de Noroc". 

Sursa: AGERPRES