BCR creste comisionul de retragere de la bancomat si pe cel de administrare a contului

Data publicarii: 14-03-2013 | Finante-Banci

Dupa ce anul trecut BCR a introdus noile pachete de cont curent la costuri de administrare mai mari decat cele anterioare, banca extinde aceeasi politica de preturi si la clientii existenti. Pentru cea mai ieftina optiune de pachet, comisionul de administrare creste de la 3,5 la 4,5 lei, iar retragerile de numerar de la bancomat si ghisee sunt mai scumpe.

BCR, cea mai mare banca din sistem, si-a notificat clientii ca va schimba sistemul de comisioane incepand cu 27 aprilie. Cei care nu sunt multumiti de noua structura de costuri sunt invitati sa denunte gratuit contractul cu BCR pana pe 26 aprilie.

Ce se se schimba

Comisionul de administrare pentru pachetul de baza de cont curent (ClasiCont) creste de la 3,5 la 4,5 lei/luna. Pentru cei care au devenit clienti BCR dupa octombrie 2012, comisionul de administrare era deja de 4,5 lei/luna, iar din 27 aprilie aceasta masura se va aplica tuturor clientilor.

Comisionul de retragere numerar de la ATM BCR si ale grupului Erste creste de la 0,2% din suma retrasa, minimum 0,2 lei la 0,25% din suma retrasa, minimum 0,5 lei pentru cardurile de debit Maestro si Visa. Practic, pentru orice retragere mai mica sau echivalenta cu 200 de lei, clientul va plati un comision de 50 de bani (fata de un prag de 100 de lei pana la care se aplica suma fixa de 20 de bani pana acum), astfel ca retragerile mici si dese aduc mai multi bani bancii si lasa mai putin clientilor. De retinut ca platile cu cardul nu poarta niciun comision pentru detinator.

Acelasi comision de 0,25%, min, 0,5 lei, se va aplica si pentru cardurile Zambet BCR, fata de cel de 1 leu pentru fiecare operatiune de retragere, asa cum se taxeaza in prezent (pentru acest tip de card se ieftineste si interogarea soldului de la 0,5 lei la 0,2 lei/operatiune)

De asemenea, retragerile de la ghiseu sunt mai scumpe, comisionul creste de la 0,4%, min. 6 lei, la 0,6%, min. 8 lei.

Comisionul pentru incasari electronice intrabancare (BCR - BCR) in valoare de 0,5 lei/operatiune este eliminat, insa va creste comisionul pentru plati interbancare de la minimum 2 lei, cat este acum, la 4 lei - valoare aplicabila indiferent de suma transferata.

Comisionul pentru platile intrabancare in lei intre conturile proprii ale clientului creste de la 3 lei la 4 lei pentru operatiunile la ghiseu si de la 1,5 la 2 lei pentru cele prin serviciul Alo 24 Banking BCR.

Integral in ECONOMICA.net