Gorj: Autoritatile marcheaza 56 de ani de la moartea sculptorului Constantin Brancusi

Data publicarii: 14-03-2013 | Lifestyle

Autoritatile locale vor comemora, la sfarsitul acestei saptamani, 56 de ani de la trecerea in nefiinta a sculptorului Constantin Brancusi, a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, directorul Centrului Municipal de Cultura "Constantin Brancusi", Adina Andritoiu.

Conform sursei citate, in perioada 16-17 martie, Centrul Municipal de Cultura "Constantin Brancusi" va organiza o manifestare omagiala dedicata celor 56 de ani de la trecerea in nefiinta a titanului de la Hobita, pentru care a fost alocata suma de peste 23.000 lei. 

Evenimentul, intitulat "Brancusiana 2013", va cuprinde lansari de carte, expozitii de filatelie si cartofilie, expozitii de pictura, dar si spectacol liric, cu trupa Catamis si un cvartet format din instrumentisti ai Filarmonicii Oltenia. 

"Vom organiza la Targu-Jiu manifestarea 'Brancusiana 2013', care consta in o serie de actiuni, care incep sambata la ora 13.00 la Muzeul de Arta, unde va avea loc o lansare de album, vor avea loc lansari de carte si de album sub semnatura doamnei Doina Lemny, custode la centrul Pompidou din Paris, o proiectie de film, precum si o expozitie de carte. Duminica, va avea loc sesiunea de comunicari stiintifice, unde vor participa cercetatori si brancusologi din tara, dar si din Paris", a precizat Adina Anditoiu. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: