Templeton cere din nou prelungirea mandatului pentru listarea FP la Varsovia

Data publicarii: 14-03-2013 | Bursa

Franklin Templeton solicita actionarilor Fondului Proprietatea (FP) o noua prelungire a mandatului acordat pentru listarea secundara a FP la bursa de la Varsovia, de aceasta data pana la finele anului, si mentine propunerea de dividend anuntata in luna februarie, scrie Mediafax.

Solicitarea unei noi prelungiri a mandatului pentru listarea pe piata poloneza vine in conditiile in care Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare nu a definitivat inca reglementarile care sa permita o conexiune intre Depozitarul Central de la Bucuresti si institutia similara de la Varsovia. Ulterior, reglementarile trebuie aprobate si de Banca Nationala a Romaniei.

Listarea secundara era preconizata pana la finele anului trecut, insa termenul limita a fost prelungit in luna noiembrie pana pe 30 iunie.

Prelungirea mandatului acordat Franklin Templeton va fi votata de actionari intr-o AGA programata pentru 25/26 aprilie, potrivit unui convocator transmis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Pe ordinea de zi a sedintei respective figureaza si aprobarea distribuirii unui dividend brut de 0,0408 lei/actiune din profitul de anul trecut, cu 5,9% peste cel acordat in 2012. Daca propunerea va fi aprobata, Fondul va acorda dividende in valoare cumulata de 562,1 milioane lei.

Integral in Wall Street