Proiect de ordin privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule, pe site-ul ANAF

Data publicarii: 15-03-2013 | Auto

Procedura de stabilire si colectare a sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule vor fi stabilite de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala /ANAF/, se arata intr-un proiect de ordin supus dezbaterii publice, joi, de catre administratia fiscala.

Potrivit sursei citate, prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, publicata in Monitorul Oficial in data de 4 martie 2013, s-a reglementat aceasta taxa pentru autovehicule. 

Actul normativ prevede, la articolul 10, verificarea, colectarea, inclusiv solutionarea contestatiilor privind timbrul datorat de contribuabili, se realizeaza de catre organul fiscal competent, potrivit prevederilor din Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. 

De asemenea, conform dispozitiilor din Normele metodologice de aplicare a OUG privind timbrul de mediu pentru autovehicule, procedura de stabilire a sumei reprezentand timbrul de mediu se aproba prin Ordin al presedintelui ANAF in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a normelor metodologice. 

Proiectele de acte normative, initiate de ANAF, sunt publicate pe site-ul institutiei, domeniul Legislatie/Transparenta decizionala. Totodata, documentele pot fi consultate la Directia de Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media din cadrul Administratiei, iar eventualele sugestii, propuneri sau opinii pot fi transmise in scris la Directia de Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media sau prin posta. 

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, joi, ca, pentru o mai buna functionalitate a etapelor necesare inmatricularii unui autovehicul, va exista un program informational comun intre Administratia Fondului pentru Mediu /AFM/, ANAF si Directia Regim Permise Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor /DRPCIV/. 

'(...) Pentru rapiditatea inmatricularii si pentru a nu mai pune pe drumuri cetatenii, in 60 de zile, intre Administratia Fondului pentru Mediu, ANAF si Serviciul de Inmatriculari, va exista un program informational, astfel incat cetateanul sa mearga o singura data intr-un singur loc. Va vom comunica la momentul respectiv unde va merge', a afirmat oficialul de la Mediu. 

Sursa: AGERPRES