Samsung a prezentat smartphone-ul Galaxy S 4, disponibil din aprilie in 155 de tari

Data publicarii: 15-03-2013 | IT&C

Samsung Electronics a prezentat smartphone-ul Galaxy S 4, cu un ecran mai mare, procesor si camera mai performante fata de modelul de anul trecut, si software capabil sa reactioneze la miscarea ochilor si fetei utilizatorului.

Noul Galaxy S are ecran cu diagonala de 5 inci (12,7 centimetri) si rezolutie "Full HD" (1920x1080), camera principala de 13 megapixeli si camera secundara de 2 megapixeli si 2 GB de memorie RAM. In privinta memoriei interne, smartphone-ul vine in variante de 16, 32 sau 64 GB, capacitate care poate fi extinsa cu ajutorul unui card de memorie.

Procesorul difera in functie de regiune, modelul fiind echipat pe piata americana cu un chipset quad-core Qualcomm Snapdragon la frecventa de 1,9 GHz, iar in alte regiuni cu chip-ul Samsung Exynos Octa-core la 1,6 GHz prezentat recent la CES Las Vegas. Chip-ul Octa-core are 8 nuclee fizice de procesare, care functioneaza cate 4 in regim redundant - un set de unitati de procesare mai performante, cu alte patru mai slabe in rezerva, care pot prelua sarcina pentru reducerea consumului de energie.

Smartphone-ul este echipat cu o baterie de 2.600 mAh, mai performanta decat cea prezenta pe modelul de anul trecut.

Samsung Galaxy S 4 are o grosime de 7,9 milimetri si cantareste 130 de grame.

Designul este asemanator cu modelul anterior Galaxy S III, iar telefonul este disponibil momentan in variantele de culoare negru sau alb.

Samsung a lansat noul smartphone printr-un eveniment grandios organizat la Radio City Music Hall, in New York, transmis in direct pe ecranele uriase din Times Square.

Galaxy S 4 va fi lansat pe 26 aprilie in SUA, Hong Kong si Coreea de Sud, urmand sa fie disponibil in scurt timp in 155 de tari prin 327 de operatori de telecomunicatii.

Integral in Mediafax.ro

Tag-uri: