50 milioane de euro - investitia companiei Siniat Romania pentru noua fabrica de la Turceni

Data publicarii: 15-03-2013 | Afaceri

Pentru a-si dezvolta si mai mult pozitia de piata si a asigura onorarea solicitarilor viitoare de placi de gips-carton in Romania si Balcani,  Siniat Romania va incepe, in acest an, derularea unei investitii de 50 milioane Euro pentru o noua fabrica la Turceni. Fabrica va utiliza ca materie prima gipsul sintetic rezultat din desulfurarea gazelor de la CET Turceni. 

Aceasta investitie este finantata in totalitate de catre Etex Grup, compania mama a Siniat Romania. 

Lucrarile de constructie vor incepe in iunie 2013, iar fabrica va incepe sa produca efectiv in luna martie 2015. 

Fabrica de la Turceni va avea o capacitate de productie anuala de  27 milioane m2 placi de gips- carton, fiind cea mai mare fabrica de acest tip din Romania. In functie de cererea de piata, capacitatea fabricii poate fi extinsa pana la 50 milioane m2 placi de gips- carton. La aceasta capacitate de productie, va fi cea mai mare fabrica de profil din Balcani. 

Avand o pozitie centrala fata de pietele de export din Balcani, fabrica de la Turceni poate exporta circa 50-60% din productia anuala de placi de gips-carton. 

In anul 2014, Siniat Romania va incepe procesul de selectie si pregatire a personalului ce va coordona si superviza procesul de productie al fabricii de la Turceni. 

O analiza retrospectiva a anului 2012 evidentiaza faptul ca piata de profil a inregistrat un volum de circa 38 milioane m2 placi de gips-carton, in scadere fata de anul 2011, datorita evolutiei mediului economic in tara noastra. 

Cu toate acestea,  Siniat Romania a reusit sa isi creasca pozitia in piata de sisteme de placi gips-carton in Romania. 

"In 2012, cifra de afaceri a companiei Siniat Romania a crescut cu 1,5% ajungand la o valoare  de 97,1 milioane lei. Chiar daca competitia la sistemele de gips-carton s-a amplificat in anul 2012, Siniat Romania si-a crescut cota de piata in Romania la circa 25%.

Mai mult decat atat, Siniat Romania a continuat sa-si concentreze atentia asupra pietelor de export din Balcani, acolo unde compania a livrat circa 35% din productia de placi de gips-carton a fabricii din Bucuresti. 

Pentru perioada urmatoare, incepand din anul curent, prevedem o crestere anuala cu 5% a volumului pietei de placi gips-carton in Romania.  In aceste conditii, Siniat Romania vizeaza o crestere a cotei de piata la placile de gips-carton in Romania. 

Compania Siniat Romania este bine pregatita sa intampine provocarile viitoare: oamenii nostri sunt puternic motivati, suntem prevazatori, suntem deschizatori de drumuri in domeniul nostru de activitate si creiem parteneriate vitale. Avem toate mijloacele necesare pentru a reusi in orice ne-am propune sa facem in Romania” a spus domnul Marc- Andre FRITSCHE, Director general al companiei Siniat Romania. 

Compania Siniat Romania este membra al Grupului ETEX, unul dintre cei mai mari producatori si furnizori mondiali de materiale de calitate si solutii pentru constructii. Grupul Etex este prezent pe mai multe continente: Europa, America Latina, Africa, Asia si Oceania. Desfasoara activitati in 44 de tari, avand circa 17,000 angajati care opereaza 121 de fabrici. Grupul ETEX  are o cifra de afaceri de circa 2,3 miliarde euro in anul 2011.