Bogdan Olteanu (BNR): Banca Nationala va trimite IBR propuneri de educare a consumatorului bancar

Data publicarii: 15-03-2013 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei va trimite Institutului Bancar Roman o serie de propuneri pentru includerea in programa de scolarizare a unor elemente despre educatie si protectie a consumatorului in domeniul bancar, a declarat, vineri, viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, intr-o conferinta de specialitate, cu ocazia Zilei Mondiale a Consumatorului.

'Din punctul nostru de vedere interesul ramane acelasi, protectia consumatorului. Suntem in curs de a construi o serie de mecanisme care sa asigure o mai buna intelegere intre cele doua parti (banci si clienti). La nivelul BNR vom transmite Institutului Bancar Roman o forma de dezvoltare a curriculei, care sa cuprinda si aceasta parte a protectiei consumatorului in domeniul bancar. Vrem sa fie reconstruita pe baze mai solide, mai sanatoase relatia privind creditarea', a spus Olteanu, in conferinta 'Banii tai, dreptul tau! Fii informat!'. 

Bogdan Olteanu a apreciat ca actuala criza financiara a pus societatea in fata unei situatii 'pe care nu a stiut cum sa o administreze, dar din care a fost invatata o lectie si care va face cu siguranta 'ca bancile comerciale, societatea sa iasa mai bine construite, mai capabile sa reziste unor astfel de exercitii'. 

Directorul in BNR, Alexandru Paunescu, a avertizat ca in piata 'se manifesta o practica de manipulare a consumatorului bancar'.

Sursa: AGERPRES