CONSILIUL CONCURENTEI ANALIZEAZA PRELUAREA UNOR ACTIVE ALE SC CARGILL OILS SA DE CATRE SC EXPUR SA

Data publicarii: 19-03-2013 | Afaceri

Consiliul Concurentei analizeaza operatiunea de concentrare economica ce se va realiza prin achizitionarea de catre SC Expur SA a unor active detinute de SC Cargill Oils SA. Activele preluate de Expur SA reprezinta, in principal, marci si echipamente, iar activitatile aferente acestora constau in productia uleiului imbuteliat de floarea soarelui, uleiului brut si sroturilor (srotul este un produs rezultat in procesul extragerii uleiului din seminte).

In conformitate cu prevederile Legii concurentei (nr.21/1996), aceasta operatiune este o concentrare economica ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei.

Autoritatea de concurenta va evalua concentrarea economica in scopul stabilirii compatibilitatii cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de Legea concurentei.

Expur SA este membra a grupului Sofiproteol, grup prezent in sectorul produselor alimentare de consum uman si al produselor de nutritie animala, precum si in sectorul energiei regenerabile si al produselor chimice.

Cargill Oils SA apartine grupului Cargills, furnizor international de produse alimentare, de produse agricole, precum si de servicii si solutii de management al riscului.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: