Victor Ponta: Adrian Nastase are locul sau in PSD; va ocupa o functie cand legea ii va permite

Data publicarii: 19-03-2013 | Politica

Presedintele social-democratilor, premierul Victor Ponta, a declarat luni seara la Craiova ca Adrian Nastase are locul sau in PSD si ca atunci cand legea ii va permite, va ocupa din nou o functie in partid.

Ponta a precizat ca functia de presedinte al Consiliului National al PSD, pe care a ocupat-o Nastase, a ramas vacanta de la momentul in care acesta a fost condamnat in vara anului trecut. 

Intrebat de jurnalisti daca statutul ii permite sa se intoarca in PSD, Ponta a raspuns ca statutul PSD, ca toate statutele partidelor din Romania, trebuie sa respecte legea partidelor care prevede anumite interdictii pe o anumita perioada de timp. "Sigur vom respecta legea", a precizat liderul PSD. "Pe de alta parte, mesajul meu a fost foarte clar: dl. Nastase are locul sau in PSD si singurul mesaj politic pe care am putut sa-l dam, nu de acum, ci de anul trecut de cand s-a intamplat ce s-a intamplat, singurul mesaj politic pe care l-am dat de atunci si pe care il vom pastra este acela ca functia pe care a ocupat-o, cea de presedinte al Consiliului National, ramane vacanta pana cand ii va permite legea sa ocupe din nou o functie", a declarat Victor Ponta. 

Totodata, intrebat ce rol va avea Nastase in USL si daca se vor consulta, Ponta a precizat ca USL are doi copresedinti, dar a subliniat ca Adrian Nastase a fost unul dintre sustinatorii acestei constructii politice. "USL are doi copresedinti, pe dl Antonescu si pe mine. (...) Bineinteles ca ne consultam, dl. Nastase a fost unul dintre sustinatorii USL", a spus Victor Ponta. 

Anterior, premierul Victor Ponta a declarat ca se bucura pentru Adrian Nastase ca a fost eliberat din penitenciar si ca asteapta sa-l intalneasca. "Ma bucur foarte tare pentru domnia sa, pentru familia sa si astept sa ne vedem. Cred ca primele ore vrea sa le petreaca cu familia si astept sa ne vedem", a spus Ponta la Craiova. 

Intrebat daca daca se vor intalni la partid, presedintele PSD a raspuns: "Sigur ca da, este partidul domniei sale, ca si al meu". 

Fostul premier social-democrat Adrian Nastase a fost eliberat conditionat luni din Penitenciarul Jilava unde isi ispasea pedeapsa de doi ani de inchisoare la care a fost condamnat in iunie 2012 in dosarul "Trofeul calitatii". 

Sursa: AGERPRES