IMM-urile primesc facilitati la inchirierea de spatii de birouri in cladiri finantate din fonduri UE

Data publicarii: 19-03-2013 | Afaceri

Firmele mici si mijlocii pot beneficia de o serie de facilitati la inchirierea spatiilor din birouri in cladirile realizate cu finantare europeana, in prezent in Bucuresti cinci cladiri de birouri avand disponibile la inchiriere sau pre-inchiriere astfel de spatii, potrivit Esop Consulting.

Dezvoltarea proiectelor este sustinuta prin programul Axa prioritara 4 "Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local", iar proprietarii trebuie sa aloce o anumita cota din spatiile de birouri rezultate pentru realizarea de incubatoare de afaceri, respectiv sa fie inchiriate numai pentru companiile mici si mijlocii, inclusiv catre start-up-uri.

  "In Bucuresti, in perioada 2011-2012 au fost avizate initial sapte proiecte, cu suprafete incepand de la aproximativ 1.800 mp pana la 15.000 mp. Dintre acestea doar cinci au ramas in implementare, finantarea unuia dintre proiecte fiind reziliata si un proiect fiind in stand-by. In acest an se finalizeaza primele trei centre de afaceri de acest tip, primele contracte de inchiriere pentru IMM-uri fiind semnate inca de la sfarsitul anului trecut", se arata intr-un comunicat al firmei de consultanta imobiliara, activa pe piata inchirierii de spatii de birouri pentru companiile medii.

Unul dintre proiectele care va fi lansat in acest an este CSDA Siriului, in care cota de spatii cu facilitati pentru IMM-uri a fost deja inchiriata, cu doua luni inainte de receptia cladirii. Proiectul este situat in zona Aviatiei, in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: