Raiffeisen Bank vrea sa emita obligatiuni in valoare de pana la 500 de milioane de lei

Data publicarii: Astazi, 19-03-2013 | Finante-Banci

Raiffeisen Bank vrea sa emita pe piata romaneasca obligatiuni in valoare de pana la 500 de milioane de lei, actionarii institutiei de credit urmand sa mandateze Directoratul bancii, intr-o sedinta extraordinara programata pentru 19 aprilie, sa stabileasca in ce conditii va avea loc operatiunea. 

Directoratul va stabili caracteristicile si conditiile financiare ale emisiunii de obligatiuni, precum si elementele privind oferirea obligatiunilor catre public, potrivit convocatorului AGEA.

Tot atunci actionarii vor aproba rezultatele Raiffeisen Bank in 2012, bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul in curs si fuziunea prin absorbtie cu Raiffeisen Capital & Investment.

  Raiffeisen Bank a inregistrat anul trecut un profit net de 88 de milioane euro, in scadere 8,4% fata de castigul obtinut in 2011. Rezultatele financiare preliminarea ale celor 40 de institutii de credit de pe piata romaneasca indica pierderi cumulate record, de 2,12 miliarde lei, pentru anul trecut, aproape triple fata de 2011.

Integral in ZF.ro