Ministerul Societatii Informationale nu confirma informatiile din WSJ referitoare la Microsoft Romania

Data publicarii: 20-03-2013 | IT&C

Ministerul Societatii Informationale /MSI/ nu confirma informatiile aparute in publicatia Wall Street Journal, care scrie despre posibile acte de coruptie in cazul unui contract al companiei Microsoft in Romania.

'Am verificat intern datele transmise de Wall Street Journal si, din inregistrarile noastre oficiale, reiese ca Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei /actual Minister al Societatii Informationale, n.r./ nu a incheiat in anul 2008 contractul la care v-ati referit', se arata intr-un comunicat al MSI. 

Potrivit MSI,'exista un contract incheiat in 2009 cu un consortiu de firme, insa este important de precizat ca sumele pe care le-ati mentionat in solicitarea dumneavoastra nu coincid cu sumele aferente contractelor cu aceste firme'. 

'Totodata, este important sa subliniem ca, in relatiile Ministerului cu furnizorii, nu cunoastem si nu ne sunt furnizate informatii despre eventualele discounturi pe care acestia le au in relatia lor cu partenerii. In documentele oficiale din perioada 2004-2009, am identificat intr-un contract o suma similara cu ce ne-ati transmis dumneavoastra, insa este vorba de o alta firma, nu de aceea la care va refereati. Precizam ca suma respectiva nu a fost achitata de catre Minister (din cauza unor deficiente constatate in actul aditional incheiat, cu efecte in derulare), factura fiind stornata cu acordul firmei cu care se incheiase contractul', precizeaza Ministerul Societatii Informationale. 

Cotidianul Wall Street Journal scria in editia sa de miercuri ca autoritatile americane ancheteaza compania producatoare de software Microsoft si unii dintre partenerii acesteia ce ar fi corupt responsabili guvernamentali din Romania, China si Italia pentru a obtine contracte, informeaza AFP. 

'Luam in serios toate acuzatiile ce au fost aduse in atentia noastra si cooperam deplin cu toate anchetele guvernamentale', a reactionat John Frank, vicepresedinte cu probleme juridice la Microsoft, intr-un mesaj dat publicitatii pe blogul oficial al companiei. 

'Subiectele despre care se vorbeste in Wall Street Journal sunt importante si este necesar ca atat Microsoft, cat si guvernul sa le examineze', a adaugat el, insa fara sa confirme explicit ca o ancheta este in curs de desfasurare. 

Potrivit cotidianului economic, care citeaza surse apropiate dosarului, ancheta derulata de agentia federala americana ce reglementeaza piata titlurilor si investitiilor (SEC) si Departamentul Justitiei (DoJ) s-ar afla in stadiu preliminar. 

Ea ar fi urmare a acuzatiilor de coruptie formulate de un fost reprezentant al Microsoft in China. Pana in prezent, autoritatile americane nu au acuzat oficial Microsoft ori asociatii acesteia, adauga cotidianul citat. 

SEC a refuzat sa faca orice comentariu, iar DoJ nu a dat curs imediat solicitarilor agentiei France Presse. 

Frank a mai mentionat ca 'Microsoft nu doreste sa faca niciun comentariu in legatura cu anchetele in curs de desfasurare' si a subliniat ca 'unei companii de talia noastra, i se aduc din timp in timp acuzatii de acest fel'. 

El a recunoscut ca, 'intr-o companie cu 98.000 de angajati si 640.000 de parteneri, este imposibil sa sustii ca nu s-a comis niciodata vreo ilegalitate', insa reafirma angajamentul Microsoft de a lua masuri pentru a preveni si sanctiona astfel de actiuni. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: