Romanii aplica la job-uri din mers! 3.000 de persoane aplica zilnic la un job folosind telefonul mobil

Data publicarii: 21-03-2013 | HR/Cariere

Numarul aplicantilor la locurile de munca de pe BestJobs.ro prin intermediul unei platforme mobile s-a dublat in ultimele sase luni incheiate la finalul lunii februarie, urcand pana la 3.000 de persoane care isi trimit CV-ul catre un angajator, in fiecare zi, conform statisticilor site-ului de recrutare.

Daca in intervalul 15-30 septembrie 2012 maximul zilnic atins a fost de 1.359 de aplicanti ce folosesc o conexiune mobila, sase luni mai tarziu, in luna februarie 2013 s-au trimis in medie 2.000 de CV-uri, maximul atins fiind de 3.100 de aplicari, pe 4 februarie 2013, iar numarul acestora continua sa creasca.

Astfel, candidatii care folosesc conexiunea mobila pentru a-si cauta un job au avantajul ca sunt primii care afla cele mai noi posturi libere in orasul lor si in domeniul lor de activitate. De asemenea, acestia primesc notificari in momentul in care CV-ul lor este vizualizat de firma, ceea ce ii poate pregati pentru un eventual interviu. BestJobs.ro are singura aplicatie de pe piata din Romania ce permite candidatilor sa vizualizeze si sa aplice la job-urile postate pe site, fiind astfel mereu conectati la schimbarile de pe piata muncii. Aplicatia este disponibila pentru utilizatorii smartphone-urilor si tabletelor ce ruleaza sistemul de operare Android, cat si celor iOS. 

Lansata in al doilea semestru din 2012, in luna iulie, aplicatia BestJobs.ro pentru sistemul de operare Android a ajuns la 21.500 descarcari, conform datelor din Google Play. In acelasi timp, aplicatia BestJobs.ro pentru telefoane si tablete ce ruleaza sistemul de operare al companiei Apple, lansata in decembrie 2012, a ajuns la 14.000 de descarcari, potrivit statisticilor iTunes.

Lunar, aproximativ 400.000 de persoane viziteaza Bestjobs.ro de pe o platforma mobila, numarul vizitelor noi urcand cu 162% numai anul trecut. Pentru anul in curs se estimeaza o crestere si mai puternica a influentei pe care telefoanele mobile si tabletele o au asupra pietei muncii din Romania, in contextul in care aceste dispozitive devin din ce in ce mai accesibile tuturor.

Un studiu privind rata de penetrare a smartphone-urilor la nivelul statelor europene, derulat la finalul anului trecut, arata ca in Romania aceasta a urcat de la 8,4% in 2011, la 17% in 2012. Cresterea masiva anuala se datoreaza scaderii pretului dispozitivelor mobile, precum si diversificarii continue a acestora. Comparativ, in Marea Britanie rata de penetrare a smartphone-urilor a depasit 50% anul trecut, in timp ce in Germania si Italia aceasta se apropie de 30%.