Lufthansa a anulat peste 670 de zboruri in Europa din cauza grevei personalului la sol

Data publicarii: 21-03-2013 | Turism

Lufthansa a anulat joi mai mult de 670 de zboruri in Europa, ca urmare a grevei de avertisment a personalului sau la sol pe aeroporturile din Germania, transmite AFP, citand un purtator de cuvant al companiei.

Miercuri, Lufthansa isi anuntase intentia de a anula circa 500 de curse. 

Greva fost declansata la apelul sindicatului Verdi, cu o zi inaintea inceperii de noi negocieri cu conducerea companiei privind revendicari salariale. 

Sunt afectate aeroporturile din Frankfurt, Muenchen, Berlin, Hamburg, Duesseldorf si Koeln. 

Compania a decis sa anuleze aproape toate cursele din Germania si Europa programate intre orele 04.00-11.00 GMT pe aceste aeroporturi. 

"Pasagerii au fost informati de ieri dupa-amiaza si au putut sa isi modifice biletul de avion sau sa aleaga trenul", ceea ce a permis evitarea cozilor lungi de asteptare la ghiseele companiei, a explicat purtatorul de cuvant al Lufthansa. 

Sindicatul reclama o crestere salariala de 5,2% pe 12 luni pentru cei 33.000 de salariati la sol ai Lufthansa in Germania si garantarea locurilor lor de munca. 

Negocierile se anunta lungi si dificile, pentru vineri nefiind asteptat un acord, a indicat Christine Behle, responsabila acestor negocieri din partea sindicala, potrivit DPA. 

Sursa: AGERPRES