Metropolitan Life: O asigurare privata de sanatate care acopera toate serviciile costa 7 lei pe zi

Data publicarii: 22-03-2013 | Finante-Banci

O asigurare privata de sanatate care acopera orice afectiune costa sapte lei pe zi, suma care nu pare mare, dar pentru 70 la suta dintre romani reprezinta jumatate din castigul zilnic, a declarat joi, la conferinta MEDIAFAX, directorul general al companiei Metropolitan Life, Theodor Alexandrescu.

Directorul general al companiei de asigurari Metropolitan Life a spus ca este nevoie de infuzie de capital privat in sistemul medical, pentru ca bugetul de stat nu poate suporta toate costurile de care pacientii au nevoie in ziua de azi.

 "Eu cred cu tarie ca solutia sistemului medical este aceasta infuzie privata de capital, indiferent cum se va numi, pentru ca numai asa putem sa oferim servicii de calitate si sa adaugam valoare actului medical" , a spus Theodor Alexandrescu la conferinta MEDIAFAX Talks about Health Reform, cu tema "Reforma in sanatate 2013-2014".

El a explicat ca pacientii ar trebui sa opteze pentru o asigurare privata de sanatate pentru ca nu au liste de asteptare ca sa primeasca despagubirea, pentru ca au un contract si, conform contractului, asiguratorul este obligat sa furnizeze acele despagubiri necesare serviciilor de care pacientul are nevoie.

 "Noi suntem reglementati de o lege europeana adoptata si in Romania, iar toate asigurarile trebuie sa se supuna acestei legislatii, ceea ce ne obliga sa furnizam serviciul la care ne-am angajat. Al doilea lucru important este valoarea si responsabilitatea prestatorului de servicii medicale. In momentul in care facem contractul avem niste criterii de evaluare foarte stricte. Mai mult, noi reprezentam pacientul in fata furnizorului de servicii medicale" , a mai spus Theodor Alexandrescu.

  El a explicat ca asigurarea are costuri variabile in functie de beneficiile pe care le ofera. Spre exemplu, o asigurare de sanatate care acopera toate tipurile de servicii are o limita de 100.000 de lei pe an.

Integral in Mediafax.ro