COSMOTE Romania continua provocarea Ora Pamantului, prin intermediul programelor sale de mediu

Data publicarii: 22-03-2013 | Mediu

COSMOTE Romania continua sa ii provoace si anul acesta pe clienti sa se implice in protectia mediului, prin intermediul programelor sale dedicate, I love recycling si Adopta o padure, cu ocazia Orei Pamantului care va fi celebrata pe 23 martie (in intervalul orar 20:30-21:30). Astfel, pentru fiecare telefon mobil vechi sau accesoriu colectat in vederea reciclarii in orice magazin COSMOTE si Germanos, incepand cu 23 martie si pana la finalul lunii septembrie 2013, compania va planta cate un copac in padurea COSMOTE.

Anul trecut, 1.900 de deseuri de telefonie mobila au fost colectate in magazinele companiei, iar in urma colectarii acestora COSMOTE a plantat 1.900 de copaci si alti 5.000 in nume propriu, cu ajutorul a 200 de voluntari, angajati, bloggeri si membri ai ONG-urilor partenere.

"COSMOTE Romania invita toti romanii sa se alature inca o data initiativei noastre de a pastra un mediu verde, contribuind astfel la reimpadurirea catorva dintre zonele tarii, printr-un gest simplu de a preda terminalele vechi si accesoriile in oricare dintre magazinele COSMOTE sau Germanos. Ca urmare a rezultatelor din 2012, suntem increzatori ca si mai multe persoane se vor alatura programului care debuteaza cu prilejul Orei Pamantului, o initiativa internationala la care vom lua parte si in acest an”,  a declarat Ruxandra Voda, Corporate Affairs Senior Manager COSMOTE Romania.

Similar cu desfasurarea de anul trecut a programului, ca urmare a colectarii de telefoane mobile vechi si accesorii incepand cu 23 martie si pana la finalul lunii septembrie, angajatii COSMOTE si voluntarii vor planta in toamna numarul de copaci rezultati din programul de anul acesta. I love recycling si Adopta o padure sunt cele doua programe alaturate in initiativa de a colecta telefoanele mobile vechi si a  reimpaduri astfel cateva dintre zonele tarii. 

Provocarea va fi transmisa angajatilor si clientilor COSMOTE prin intermediul unei campanii de comunicare de web-bannere pe site-ul companiei si pe intranet, al altor mijloace de comunicare interna si al SMS-urilor. 

Adopta o padure a fost lansat in 2009 in cadrul unui proiect-pilot in Caciulati, cu 5.000 de copaci plantati si a continuat in 2010, prin plantarea a 10.000 de puieti de stejar pe o suprafata de 20.000 metri patrati, in zona de Est a Ploiestiului. Proiectul a fost implementat cu sprijinul Asociatiei MaiMultVerde si al Serviciului de Gospodarire Urbana Ploiesti. Anul trecut, alti 6.900 copaci au fost plantati pe 10 noiembrie in apropiere de Ploiesti, unde aproximativ 200 de persoane au dus mai departe implicarea si interesul clientilor COSMOTE si Germanos in colectarea telefoanelor mobile vechi si a accesoriilor, prin plantarea cate unui copac pentru fiecare dintre articolele colectate in 2012.

Din 2007, Ora Pamantului este cel mai mare eveniment din lume pe durata caruia milioane de oameni sting lumina timp de o ora. Ora Pamantului 2013 are loc sambata, 23 martie, incepand cu ora 20.30 (ora locala) si reprezinta un apel global la actiune, adresat fiecarui individ, fiecarei afaceri si fiecarei comunitati din lume. Ora Pamantului 2013 este Momentul Provocarii, in care companiile transmit o provocare clientilor, celebritatile isi provoaca fanii, orasele lanseaza provocari intre ele si prietenii se provoaca unii pe altii sa actioneze pentru un mediu mai curat. Este un mesaj pentru a lua atitudine, pentru a ne asuma responsabilitatea, pentru a ne implica activ in construirea unui viitor sustenabil.

Ora Pamantului  este o initiativa a WWF (World Wide Fund for Nature).

In calitate de parte responsabila si activa a societatii, COSMOTE Romania isi implica angajatii, clientii, furnizorii si partenerii de afaceri in diferite initiative si programe care raspund cerintelor mediului social din Romania. Printre programele de responsabilitate sociala dezvoltate de COSMOTE Romania se numara: "Mesaje de iubire - campanie de SMS-uri de Anul Nou”, parteneriatul cu Asociatia Telefonul Copilului,  programul de colectare de DEEE-uri "I love recycling”, programul de plantare "Adopta o padure”, programul intern de protectie a mediului inconjurator "Green Office” si multe altele.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: