Medalie de aur si de argint la Olimpiada de Stiinte a UE obtinute de elevii romani

Data publicarii: 25-03-2013 | Lifestyle

Elevii romani participanti la cea de-a XI-a editie a Olimpiadei de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO), competitie cu caracter interdisciplinar pe echipe, au obtinut o medalie de aur si una de argint, a anuntat duminica seara Ministerul Educatiei Nationale.

Cei trei medaliati cu aur sunt Ioan Ignat de la Colegiul National "Mircea cel Batran" din Constanta, Dan Mircea Mirea - Colegiul National "Fratii Buzesti" din Craiova si Dumitru Calugaru - Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu, se arata intr-un comunicat al MEN transmis duminica AGERPRES. 

Ruxandra Tesloianu, Diana Ioana Constantin si Camelia Diaconu, toate trei eleve la Colegiul National "Emil Racovita" din Iasi au intrat in posesia medaliilor de argint. 

Editia a XI-a a Olimpiadei de Stiinte a Uniunii Europene s-a desfasurat in Luxemburg, in perioada 17-24 martie, si a reunit 44 de echipe din 25 de state membre ale UE. 

Conform regulamentului, o tara poate inscrie doua echipe formate din cate trei elevi care sustin doua probe practice la trei discipline - biologie, chimie si fizica, punctele de la fiecare experiment cumulandu-se pentru echipa. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: