Standard & Poor's a revizuit perspectiva de rating a OTP Bank la 'negativa'

Data publicarii: 25-03-2013 | Finante-Banci

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor's a revizuit vineri perspectiva de rating a grupului bancar ungar OTP Bank la 'negativa' de la 'stabila', la cateva zile dupa ce a luat o decizie similara pentru ratingul suveran al Ungariei, informeaza un comunicat de presa al agentiei de rating.

Totodata, Standard & Poor's a confirmat ratingurile OTP Bank la 'BB/B', acelasi nivel cu ratingul de tara al Ungariei. 

'In conditiile in care majoritatea activelor OTP Bank sunt in Ungaria nu acordam bancii un rating mai mare decat ratingul de tara. Acest lucru reflecta expunerea bancii la deteriorarea credibilitatii suverane via detinerile sale de obligatiuni guvernamentale, expunerea pe entitatile publice, in special municipalitati, si perspectivele macroeconomice slabe', se arata in comunicatul Standard & Poor's. 

'Perspectiva atribuita ratingului bancii o reflecta pe cea atribuita ratingului suveran iar estimarile noastre sunt ca profilul financiar si de afaceri al bancii va ramane sub presiune in urmatoarele 12 luni. Orice actiune negativa asupra ratingului suveran va avea implicatii negative asupra ratingului bancii', avertizeaza agentia de rating. 

OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrala si de Est. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1500 de unitati, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice. 

Sursa: AGERPRES