Daniel Morar, numit de catre presedintele Basescu in functia de judecator la CCR

Data publicarii: 25-03-2013 | Politica

Daniel Morar a fost numit, luni, de catre presedintele Traian Basescu in functia de judecator la Curtea Constitutionala, pentru un mandat de 9 ani, informeaza Mediafax.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat luni, 25 martie a.c., Decretul de numire a domnului Daniel-Marius Morar in functia de judecator la Curtea Constitutionala pentru un mandat de 9 ani, incepand cu data de 9 iunie 2013", informeaza Administratia prezidentiala.

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a trimis o scrisoare privind incetarea in 8 iunie a mandatului Aspaziei Cojocaru, numita in CC la propunerea Camera Deputatilor.

Biroul Permanent a luat in discutie si celelalte cazuri de incetare a mandatului, respectiv ale lui Ion Predescu, numit la propunerea Senatului, si Acsinte Gaspar, numit la propunerea Presedintiei

In scrisoarea presedintelui Curtii se arata ca, potrivit legii 47/1992, cu trei luni inainte de expirarea mandatului fiecarui judecator, presedintele Curtii sesizeaza pe presedintele Camerei Parlamentului care a numit judecatorul sau, dupa caz, pe presedintele Romaniei, solicitandu-i sa numeasca un altul in locul lui, iar numirea trebuie efectuata cu cel putin o luna inainte de incetarea mandatului judecatorului predecesor.

Din partea Senatului si Camerei Deputatilor au fost propusi de catre majoritatea parlamentara Mona Pivniceru si Valer Dorneanu.

Sursa: Romania Libera