Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu si purtatorul de cuvant al presedintelui anunta inscrierea in Fundatia Miscarea Populara

Data publicarii: 26-03-2013 | Politica

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu si purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, au anuntat luni, pe un site de socializare, inscrierea lor in Fundatia "Miscarea Populara".

"Eu ma voi inscrie in Fundatia Miscarea Populara. Cati dintre voi vor face la fel?", scrie Lazaroiu pe pagina sa de Facebook. 

La randul sau, purtatorul de cuvant al presedintelui mentioneaza: "Si eu subscriu, Sebastian". 

Si consilierii prezidentiali Daniel Funeriu si Iulian Chifu au vorbit pe pagina lor de Facebook despre recent anuntata fundatie. 

"Vorbeam despre necesitatea ca orice miscare politica sa se uite cu dragoste inspre viitor si nu cu ura catre trecut. Azi e o zi buna sa incepem asta si trebuie inceput gandind", scrie Funeriu. 

Iulian Chifu spune si el ca se va alatura Fundatiei "Miscarea Populara". 

"Undeva trebuie reinceputa constructia unui pol de dreapta pentru viitor!", scrie Chifu. 

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a anuntat luni initierea procedurilor, impreuna cu "colegii sai", pentru infiintarea Fundatiei "Miscarea Populara". 

"Astazi am decis, impreuna cu colegii mei, sa initiem procedurile pentru infiintarea Fundatiei "Miscarea Populara". Stiu ca acest subiect va capta atentia presei romanesti si a opiniei publice deopotriva - semn ca noua noastra forma de expresie, care isi propune sa promoveze valorile de centru-dreapta, este asteptata atat ca noua platforma socio-politica, dar si un real catalizator pentru implicarea societatii romanesti in elaborarea si implementarea deciziilor majore care ne privesc", scrie Diaconescu, pe blogul sau personal. 

Promovarea culturii romanesti, precum si stimularea afirmarii tinerelor talente, stimularea elaborarii unor strategii pentru dezvoltarea agriculturii, industriei IT si a turismului prin consultarea categoriilor profesionale specializate, precum si dialogul continuu cu romanii care traiesc in afara granitelor si identificarea oportunitatilor pentru incurajarea acestora de a reveni acasa sunt si ele obiective anuntate de Cristian Diaconescu. 

"Miscarea Populara" va avea in vedere si strategii vizand "incurajarea tinerilor care au studiat in strainatate pentru a-si pune competentele in slujba Romaniei". 

Consilierul presedintelui Traian Basescu mai precizeaza ca in actele constitutive ale fundatiei vor fi enuntate o serie de programe si strategii care vizeaza dezvoltarea societatii romanesti, in ansamblu, cu accent pe oferirea de oportunitati pentru clasa mijlocie si tineret, ca principale forte motrice pentru progresul tarii noastre. 

"Misiunea acestei fundatii este deschisa tuturor celor care doresc sa promoveze o Romanie moderna", mai scrie Diaconescu. 

Denumirea de "Miscarea Populara" a fost inregistrata, in trecut, de fiica cea mare a presedintelui, Ioana Basescu, la OSIM. 

In septembrie 2011, presedintele Traian Basescu afirma ca trebuie pregatita ideea de "miscare populara", cu scopul realizarii unei eventuale aliante, motiv pentru care a rugat-o pe fiica sa cea mare sa inregistreze denumirea la OSIM. "Pot sa va spun ca acest proiect (Miscarea Populara - n.r.) poate exista, dar nu in sensul la ceva ridicol, ca nu o sa gasesti partide imaculate, nu se poate. Eu cred ca trebuie pregatita ideea de 'miscare populara' pentru realizarea unei eventuale aliante. De aceea am si rugat-o pe fiica mea sa inscrie la Oficiul asta pentru denumiri", afirma, la acea data, seful statului. 

Sursa: AGERPRES